Thursday, September 18, 2014

# 4: Navijači Škotske u Novom Sadu 2013.

Pre dve godine, makon meča u Kruševcu između naše mlade reprezentacije i njihovog u21 tima, engleski mediji satanizovali su celu Srbiju zbog opšte tuče na kraju, koju su njihovi nevaspitani fudbaleri inicirali, započeli i izgubili. Ispali smo rasisti i gori huligani od njh koji su taj termin skovali i rasizam u knjige uveli. Licemerni kako samo Sinovi Albiona mogu da budu, tada su mi se ogadili zauvek, iako sam do tada na svim velikim takmičenjima bodrio i njihovu reprezentaciju.

Par meseci nakon toga, u Novi Sad došla je Škotska. Martovski sneg zatrpao je stadion Karađorđe, utakmica je zamalo bila odložena, nas Srbe to nije ni malo pogađalo, ali je gostujuća Tartan Army, nakon povratka iz Dečijeg sela u Sremskoj Kamenici, kome su dali značajnu novčanu donaciju, zatražila da pomogne redarskoj službi i očistila sav sneg sa terena, omogućivši tako svom nacionalnom timu da te večeri izgubi od našeg sa 2:0. Škoti su se napili, pevali o svojoj zemlji i timu i ostali svima u lepoj uspomeni.

Danas imaju šansu koju će, najverovatnije, kao i mnoge u fudbalu, propustiti, ne znajući kada bi mogla da im se stvori sledeća. Uz želje da o svojoj sudbini odluče sami, bez uplitanja zubatog viševekovnog okupatora u rezultate izbora, OPSAJD! im odaje počast sećajući se njihovog gostovanja u Srbiji i priželjkujući da im ma kada u životu uzvrati posetu.


















No comments:

Post a Comment